Zaterdagavond stonden er 2 wedstrijden op het programma van onze eerste ploegen. Onze supporter hadden alle reden tot juichen: Onze dames zetten hun sterke reeks verder, onze heren wonnen in een spannend duel tegen Izegem en iedereen kon genieten van een gezellige spaghettiavond.

 

Dames: HC Rhino – DHC Overpelt


Onze dames namen het op tegen Overpelt dat zich genesteld heeft in het midden van het klassement. Onze dames opende al vrij snel de score maar Overpelt was niet naar Turnhout afgereisd om de punten zomaar cadeau te geven en brachten de bordjes weer in evenwicht. Er werden gestreden voor iedere meter waar 3 gele kaarten in de eerste 5 minuten het bewijs van zijn.

In een leuke partij handbal werd er vlot door beide teams gescoord. Maar na het kwartier duwden de bezoeker toch stevig het gaspedaal in, verder dan een kloof van 3 punten kwam het niet. Deze werd door onze dames nog net voor rust met een puntje in vermindering gebracht. (10 – 12 ruststand)

Na de rust leek Rhino volledig op toeren te komen. Verdedigend klopte de organisatie wel en Turnhout kon ook rekenen op een sterke doelvrouw. Zo wisten onze dames de achterstand al vrij snel om te buigen naar een voorsprong die Overpelt niet meer kon overbruggen. Met een eindstand van 23-18 hebben onze dames nog maar, een al dan niet betwistbaar puntje, laten liggen dit seizoen. Zo verder doen dames! #WeAreRhino

 

Heren: HC Rhino –┬áIzegem


Onze heren kwamen al laatste in actie. Ze namen het op tegen Izegem, dat evenveel punten telde als HC Rhino. Maar de bezoekers hadden al wel een wedstrijd meer gespeeld. De wedstrijd begonnen gelijkopgaand, met stevig duels en kansen langs beide kanten. Er werd keurig rondgespeeld en taken werden goed vervuld. Zo konden onze heren met een voorsprong de rust in gaan.

Strijd, passie en blijven doorgaan tot het einde dat waren de 3 peilers van de tweede helft. En zo geschiedde, de tweede helft werd aangevat met alweer stevige duels maar onze jongens lieten de zege niet meer uit handen geven en haalden verdiend hun tweede overwinning binnen van het seizoen. 29-23 eindstand